SCB

Service CalculatoareDownload Programe PCArticole ITContact SCB

Articole IT publicate recent

Service Calculatoare

Servicii IT pentru Firme

Articole IT Contact SCB

Articole IT

Cititi cele mai noi sfaturi de intretinere si utilizare a calculatorului, securitatea datelor stocate si informatii utile legate de operarea programelor software instalate.

Parola de administrator in Windows - o masura de securitate in plus (Procedura IT)

Contul de administrator este un cont de utilizator care iti permite sa impui modificari si reguli de securitate care afecteaza, in mod direct, celelalte conturi de utilizatori configurate in Windows. Contul de administrator poate accesa neconditionat toate fisierele stocate in calculator si poate modifica setari de securitate, instala programe software si componente hardware.

Un cont de administrator cu control deplin poate face modificari ce privesc in mod direct si alte conturi de utilizator configurate pe calculatorul respectiv.

Citeste tot articolul

Cum poti configura protocolul DHCP in Windows XP (Procedura IT)

Protocolul DHCP este folositor, in primul rand, datorita faptul ca simplifica foarte mult adaugarea de noi echipamente IT in reteaua existenta. Cand un nou calculator sau echipament IT se conecteaza la reteaua de calculatoare existenta, clientul / protocolul DHCP aloca in mod dinamic atat adresa IP, cat si toate celelalte informatii de configurare importante pentru functionarea acestuia in retea.

Citeste tot articolul

Cum se partajeaza o conexiune la Internet din Windows si Mac OS X (Procedura IT)

Partajarea unei conexiuni la Internet intre mai multe calculatoare poate fi realizata din Windows, in mai multe moduri si prin utilizarea diferitelor tipuri de conexiuni la Internet. Cele mai des intalnite tipuri de conexiune la Internet sunt cele prin protocolul PPPoE, modem de cablu si DSL. Oricare din aceste tipuri de conexiuni la Internet poate fi partajata cu alte calculatoare din retea, atata timp cat ai la indemana un calculator gazda prin care configurarea de impartire a conexiunii la Internet in reteaua locala a fost configurata. Pentru ca partajarea conexiunii la Internet sa functioneze, calculatorul gazda trebuie sa fie pornit tot timpul.

Citeste tot articolul

Elimina virusii de boot. Afla cum! (Procedura IT)

Articolul IT prezent trateaza problemele cauzate de catre virusii de boot. Virusii de boot isi au resedinta in sectoarele care sunt utilizate pentru a porni sistemul de operare. O simpla modificare a sectoarelor de boot ii permit unui virus de boot sa actioneze liber si nestingherit.

Calculatorul se comporta ciudat si iti recomanda sa instalezi un anumit program de curatare? Programele instalate pornesc din ce in ce mai greu? Daca raspunsul la aceste intrebari este da, calculatorul tau este foarte posibil sa fi fost infecat cu virusi.

Citeste tot articolul

Ai varsat lichid pe laptop? Afla cum il poti salva (Procedura IT)

Fii atent la paharul de suc plasat in preajma unui laptop. Lichidele nu trebuie sa se verse in laptop, deoarece risti sa-l arzi si sa pierzi toate fisierele stocate pe hard disk-ul laptop-ului (poze, muzica, filme, documente etc.). Metoda recomandata presupune sa reactionezi rapid si sa urmez cu precizie pasii de mai jos. 1) In momentul in care ai varsat lichid in laptop (suc, apa, cafea), stinge-l imediat. Scoate-l din priza si tine apasat butonul de pornire/oprire al laptop-ului pana cand ecranul acestuia devine negru....

Citeste tot articolul

Creste viteza calculatorului, cu ajutorul memoriei virtuale in Windows si MAC OS (Procedura IT)

Una din problemele des intalnite cu care utilizatorii de Windows se confrunta este cea legata de memoria virtuala, a carei valoare, de multe ori, este mai mica decat ar trebui.

Problemele legate de memoria virtuala apar atunci cand unul sau mai multe programe rulate consuma o cantitate mare de memorie si deci, performantele calculatorul scad considerabil. Drept urmare, recomandarea IT Fix este de a mari manual memoria virtuala de care calculatorul poate dispune.

Citeste tot articolul

Pagina urmatoare >>